L’autèntic cafè

A la cultura que vivim, el cafè ha estat present des del S.XV quan el seu cultiu es va importar d’Amèrica i que sembla que els seus orígens són de l’Àfrica (l’actual Etiòpia). El seu consum està estès i a diferència d’altres parts d’Europa, al nostre país és sens dubte el rei de les begudes calentes, malgrat es bastant freqüents que es prengui el producte en unes condicions no massa adequades.

Fruit dels hàbits de consum, la indústria ha desenvolupat uns processos de millora en la combinació de les diferents procedències del cafè. Tot comença al cafetar, seleccionant el gra en cru i no menys important és la posterior torrefacció i que segons el punt de torrat que li donem, aconseguirem la densitat, textura i color de la crema, òptimes per la degustació del cafè.

Varietats com l’Aràbiga, de procedència d’Etiòpia i alguns tipus de Robustes, possibilita aromes i densitats amb magnífiques propietats. També s’ha de dir que influeixen dins d’una mateixa procedència, factors com la composició de la terra, on són conreats, l’alçada, l’ humitat, les hores de sol, etc. Les plantes d’Aràbic viuen a alçades entre 800 i 2.000 metres i això fa que la cafeïna d’aquest tipus de cafè sigui molt baixa, d’un 1%, característica que permet una gran qualitat i que sigui altament preuat. Els cafès Robusta es conreen en zones més baixes i seques principalment a l’Àfrica, Indonèsia i a Brasil i que en els millors dels casos tenen un nivell de cafeïna del 3%.

El resultat d’un bon cafè esdevé del maridatge dels diferents tipus seleccionats amb l’aportació essencial de les seves peculiaritats que en conjunt aconsegueixen que el resultat sigui el desitjat.

Al voltant d’una aromàtica tassa de cafè hi ha una feina complexa i acurada.

A Marvi 93 apostem per una clara tria de cafès d’alta qualitat i equilibrats amb contrastos marcats de xocolates, cítrics, refons de caramel, etc., perquè els nostres clients gaudeixin del més delicat dels sabors.

Marina Díaz, Marvi 93
Cervelló, 5 de febrer de 2015

 

0

Comença a escriure i premeu Intro per buscar