SORPRESA, SORPRESA!

Juny de 1974 (fa molta calor), 13,30 h. Escola Industrial de Barcelona. Menjador habilitat pels estudiants i el professorat.

Estem al juny i com és freqüent en aquesta època de l’any, cau molta calor. Estic al menjador de l’escola, i el menú del dia inclou de primer amanida verda o gaspatxo andalús i de segon salsitxes amb patates fregides o pollastre rostit. No  és un gran menú, però si prou per a enganyar a l’estómac i aconseguir acabar el munt de matèries que encara manquen per avui…

Ara mateix estic observant a un noi rosset amb ulls gairebé transparents, molt empolainat i decidit a començar aquell àpat. Veig que ha triat la sopa (gaspatxo) i el pollastre. Em crida l’atenció perquè és molt diferent de tots nosaltres. Està sol a la taula.

El continuo observant. Submergeix la cullera al gaspatxo i tot seguit la introdueix a la boca… està clar que no sóc l’única que està pendent d’ell… tot seguit un esclat de rialles que se senten més enllà de l’espai que compartim… fins a les escales, el pati o inclús el gimnàs. Ell deixa caure la cullera damunt el plat, esquitxa la taula amb petites taques vermelloses i crida: “IT’S COLD, IT’S COLD!!!!” amb els ulls fora de si.

Està clar que no anava gaire informat que aquí prenem sopes fredes a les dates de calor intensa. Així a més de prendre vitamines i alimentar el cos també ho refresquem per dins, amb un gust molt mediterrani.

Una ànima generosa es va acostar a la taula del noi ros i va mirar d’explicar-li que la sopa no estava gelada sinó que es tracta d’una sopa freda, refrescant i exquisida.

Avui dia la fusió de la cuina tradicional amb la innovadora ens permet  gaudir no solament d’aquell gaspatxo andalús del menú de l’any del “catapum”, sinó de varietats curioses i molt bones  com per exemple el gaspatxo de  síndria i fruits vermells, de kiwi, de meló i pernil, de cireres, entre moltes altres.

Crec que molts de nosaltres davant d’aquestes varietats també ens quedem una mica sorpresos, gairebé com aquell noi anglès un dia de juny… molt, molt calorós.

A MARVI  93 APOSTEM PER LA CUINA I PRODUCTES DE PROXIMITAT I DE DIETA MEDITERRÀNIA. LES NOSTRES MÀQUINES EN VAN PLENES!

Deixar-vos   sorprendre com aquell noiet anglès un dia de juny de 1974.

Marvi 93

Cervelló, 28 de juny de 2017

0

Comença a escriure i premeu Intro per buscar