Tens gana quan treballes?

Les  llargues jornades de treball, fa que en un moment o un altre, la fam es faci present. No és bon moment de menjar, però d’una manera o una altra hem de controlar la situació, entre altres coses perquè depèn de com l’encarem, pot veure’s perjudicada la nostra salut.

L’estrès, l’ansietat, la necessitat de rapidesa,   és un punt negatiu per la nostra dieta diària també a la feina. La solució és utilitzar una estratègia i ser conscient que estem en un entorn hostil i que hem de preparar-nos.

I si tenim gana en el treball, què podem fer?

El hàndicap és que s’ha d’apaivagar, ser ràpid i al mateix temps, SALUDABLE. Quan el cos té sensació de necessitat, demana generar endorfines i aquestes, segons els psicòlegs i nutricionistes, hi ha dos mecanismes de compensació, els elèctrics i els químics. Els estímuls elèctrics són l’esport i el sexe. Els químics, el cafè, alcohol, tabac, etc., així com el menjar, sobretot el tàndem de sucre amb greix, d’absorció ràpida.

Davant els moments de tensió en el treball és normal que tinguem la sensació de gana i la manera de solucionar-lo és menjant. Aquí és on hem de parar-nos i pensar: per apaivagar-nos hem de menjar, però ho hem de fer d’una manera saludable. Hem de fugir de l’impuls i posar la raó abans de res.

Com controlar?

Facilitem unes indicacions per a intentar controlar la fam en el treball de manera saludable:

  • Menja abans de treballar. Cereals, iogurt, etc.
  • A mig matí, prendre una mica de fruita i si és de temporada, millor.
  • Davant de l’ordinador o en el lloc de treball, no menjar mai. Distància el teu lloc de treball del de menjar.
  • Beu molta aigua, infusions, sucs naturals. La sensació de set es pot confondre amb la de fam.
  • Menja les vegades que siguin necessàries, sempre productes saludables.
  • Intenta en la mesura que sigui possible donar una caminada ràpida. Activa el cos i el cervell.
  • En els menjars, intenta consumir molta fibra.
  • Tingues a mà snacks saludables (fruita, fruita seca, iogurt natural, xocolata negra amb el mínim de llet possible, etc.)

Si en el teu treball disposes de màquines de vending, fomenta aquests hàbits i proposa la inclusió d’aquests aliments saludables.

Prioritza la teva salut i la  dels teus companys!

Marvi 93
Cervelló, 2 de març de 2020

0

Comença a escriure i premeu Intro per buscar