El croissant, una mica d’història

Quan pensem en els orígens del croissant ens imaginem un pastisser o forner creatiu “parisín” o si més no, dels voltants de la gran  metròpoli. Però, mai heu pensat en la forma de mitja lluna del croissant? Això ens transporta  automàticament fora del continent europeu. La història més estesa en referència a la creació d’aquest exquisit produc- te està vinculada a la invasió turca a Europa. L’exèrcit turc avançava lluitant contra l’imperi romà germànic al segle XVII, envaint Constantinoble i part d’Hongria.  Avançaven amb la intenció de fer-ho també amb Viena, ciutat emmurallada. Això va fer que els soldats turcs mitjançant un túnel i aprofitant la foscor de la nit, arribessin al centre de la ciutat i  sorprenguessin als seus habitants. Els forners vienesos eren els únics que treballaven a aquestes hores de la nit, i diu la llegenda que en presenciar la invasió dels soldats turcs van despertar a tota la ciutat evitant així l’atac planificat. Per a celebrar la victòria i la resistència de la ciutat de Viena contra els turcs, aquests forners van inventar un dolç, cruixent i meravellós amb la forma de la mitja lluna que forma part de la bandera turca.

Per altra banda si és veritat que l’expansió i comercialització del croissant així com les seves varietats és mèrit francès, ja que va ser la reina Maria Antonieta, d’origen Austríac, la que el va introduir a Versalles, passant a formar part de l’ADN de la cuina francesa.

A les nostres màquines  podeu trobar croissants elaborats diàriament a la nostra cuina farcits, i per a tots els gustos tant dolços com salats!

Marina Diaz

Marvi 93

Cervelló, 25 d’abril de 2016

0

Comença a escriure i premeu Intro per buscar