Els fruits secs: intens batec de sabor

Les nous, les ametlles, les avellanes, els pinyons, etc., són fruits secs. Se’ls anomena així perquè contenen menys d’un 50% d’aigua a diferència de les fruites en general. Per les seves propietats dietè- tiques, són aliments molt apreciats. Contenen àcids grassos insaturats que es consideren molt beneficiosos per a la salut, ja que ajuden a combatre el colesterol (dolent). És per aquest motiu que s’anomenen també greixos  cardio-saludables. A més, contenen  altes quantitats  d’omega 3,  especialment les nous.

A la cuina moderna els fruits secs s’inclouen a l’elaboració de plats creatius i imaginatius, combinant innovació, salut i  tradició. En concret a la cuina catalana (la de les iaies) i a les  nostres pastisseries, tenim molts exemples enriquidors del bon ús que se li dóna a aquest fantàstic producte. Per exemple, les coques per Sant Joan, els panellets per tots sants, els immillorables torrons d’Agramunt i els fantàstics pollastres amb denominació d’origen  farcits de fruits secs per Nadal.

A les nostres màquines de vending trobaràs tot tipus de fruits secs; sols o combinats i amb textura dolça i salada, perquè a qualsevol hora del dia gaudeixis d’un pica pica exquisit, energètic i saludable, tot ingerint la teva ració d’omega 3 diària!

A Marvi 93 ens agrada  el teu cor…. Menja fruits secs!

 

Marina Díaz

Marvi 93

Cervelló, 13 de juny de 2016

0

Comença a escriure i premeu Intro per buscar