Mossegant, mossegant… fent salut!

Hi ha previsió de pluja, no he triat un bon dia per anar a Amposta però ho tinc programat així i no ho canviaré. El Josep m’està esperant. M’encanta les terres de l’Ebre, i Amposta és la capital de la comarca del Montsià, situat al marge dret del riu Ebre… Tinc moltes ganes d’anar!

En Josep és un pagès de la zona, una persona amable i servicial. Cultiva un dels grans productes de la terra: l’arròs. En treu quilos i quilos i jo me’n porto per a cuinar els meus arrossos amb el millor producte. Però avui he quedat amb ell per altre motiu. Avui recollim un altre gran producte d’aquestes terres, juntament amb els olis… ja saps de què estic parlant? Les mandarines!

Em porta a un camp on la meva vista no és capaç de determinar les seves dimensions. Em perdo entre les olors i colors de la fruita i les branques esplèndides repletes de fulles lluents i molt verdes. M’encanta escoltar la música que produeixen les persones que estan treballant fen la collita, que tot seguit col·locaran en les immenses piles de caixes negres de plàstic i les portaran directament a vendre, sigui als grans magatzems o als mercats de la zona. En aquell moment en Josep em pregunta: “Quants quilos et portaràs?”.

Jo contesto: ” 50 quilos avui i la setmana vinent més. Recorda-ho, no em deixis sense! I quant tinguis a punt les taronges em dius si us plau….”

Ell mou el cap de dalt a baix diverses vegades, confirmant el que jo li acabava de dir, i em contesta: “Això és un luxe, portar a taula un producte directe de l’arbre. Això és mossegar salut i delectar-se amb les seves vitamines. Recorda que porta una gran quantitat de vitamina C i gairebé res de sucres, el final feliç de qualsevol àpat”.

Davant aquest discurs, jo afegeixo: A més a més hem tingut un dia perfecte, ens ha acompanyat un esplandit sol, que fent una activitat al ras és una delícia.

Marvi 93 et convida a compartir i gaudir d’aquesta fruita vinguda directa del pagès, inclosa als nostres menús diaris i a les nostres cistelles de fruita.

Ens agrada fer salut amb tu. Sempre a prop teu.

Marvi 93

Cervelló, 22 novembre 2018

0

Comença a escriure i premeu Intro per buscar