Postres del segle passat

  • I de postres…em portes la carta si us plau?
  • Si, i tant! Avui tenim…pebrots de xocolata amb oli i mel, plàtan a la sal i cítrics i espuma de iogurt amb caqui persimon amb vainilla i sorbet d’herballuïsa.
  • Bé, i no teniu mel i mató? O un músic?
  • No, no senyora. Aquestes postres estan passats de moda, ningú  els demana.

Però que passa amb les postres? Han desaparegut de totes les cartes de restaurants, i no parlo ja dels  restaurants dels grans xefs… que entenc la seva condició de treballar diàriament  per innovar i sorprendre els seus clients, que em sembla molt bé i molt gratificant.

I els altres? Hi ha un munt de restaurants de nivell mitjà, que a més a més no tenen postres a les seves cartes elaborades per ells mateixos,  o ens anem a postres que tenen una retòrica en la seva descripció que no entens res… o passem als que són congelats (pastissos, gelats, cremes, fruites)  iogurts, natilles, flams…

On són els postres com la mel i mató, menjar de músic, menjar blanc, flams, púding de diferents sabors, pastissets d’ou, pastissets de cabell d’àngel, coques tradicionals, pa de pessic en totes les seves versions…ah! I no ens podem deixar la crema catalana?

Totes aquestes  postres també es poden fer amb  tocs d’innovació, i als que ens agrada poder gaudir-ne hauríem de reivindicar-ho perquè és gairebé missió impossible poder menjar aquests tipus de postres fora de casa…

A Marvi 93 dins dels menús dels nostres càterings incorporem postres tradicionals, intentant fusionar la modernitat amb la tradició.

  • Ufffff” Boníssim!!! Aquest arròs amb llet m’encanta…he de confessar que jo sóc de postres del segle passat.

Marvi 93

Cervelló, 24 d’octubre de 2018

0

Comença a escriure i premeu Intro per buscar